FANUC árajánlat

FANUC árajánlat

Fő paraméterek CNC eszterga gépre:

– folyamatos 2 tengely
– C tengely opció
– Pmegmunkálás = 5-6 KW
– max. 500-600 mm csúcstáv
– manuális 200 mm tokmány
– az orsó mérete max. 50 mm
– lehetőleg vízszintes (T nútos) asztal
– szabadon programozható kimenetek

Nem biztos, hogy lesz nekik ilyen gép, de hozzájuk hamarabb megyek el mint az NCT Kft-hez körbe nézni. Amit a FANUC kínál oktatás terén, azt bárhol lehet hasznosítani, amit az NCT Kft. kínál az részben zsákutca, hiszen ők is FANUC kompatibilis gépeket próbálnak gyártani. Fanuc árajánlat

FANUC vezérlés volt az első ipari CNC gép amin dolgoztam, az NCT Kft. a poros nyomába sem ért a NCT 90-es vezérlővel, próbálkoztak utánozni, lépést tartani a kihívásokkal, de ez nagyon sokáig nem sikerült. Az NTC 100 sorozat is elég gyengécske volt, a DOS felületet idézte, amivel még 10 évvel ezelőtt is adtak el gépet, de azt már lehetett használni. 

A FANUC oldalán sokkal több felhasználó információ van a CNC+PLC technológiával kapcsolatban. A FANUC oldalán lehet találni színvonalas oktatással is eszközt ami egy fejlett hardver kijelzővel. Számítógép monitoros kijelzővel, de valódi Heidenhain billentyűzettel lehetett oktatási célra vásárolni olyat amit a kép ábrázol, kb. 12 évvel ezelőtt, amikor az NCT Kft-nek egy nagyon ósdi kivitelű hardver kulcsos DOS felületű szimulátor programja volt gyakorlás céljából. 

Heidenhain billentyűzet

Heidenhain billentyűzet

Úgy tudom, hogy most sem sokkal jobb a helyzet. Most egy regisztrációhoz kötött szoftver van (úgy tudom hardverkulcs nem kell hozzá) a 200/300 vezérlőkhöz és nem dicsérték meg azok, akik ezt a szimulátor használni próbálták.

Ár/érték arányban kell nézni az NCT Kft. ajánlatát, a FANUC ipari vezérlő ára szinte biztosan több lesz, de ha az NCT Kft. rugalmatlan a felhasználó igények kielégítésére rögtön leírják magukat a beszállítói listáról és a blog bejegyzésben erről mindenki olvashat.

Nagyot változott az utóbbi években a kompakt CNC vezérlőt gyártók piaca, nagyon sok valóban olcsó kínai gyártó jelent meg, akik között vannak akik 1000$ alatt kínálnak 3-6 tengelyes vezérlőket. A kínai vezérlők zömét nem a csúcstechnológiai alkalmazáshoz készítik, amihez se felhasználó támogatás – egy angol nyelven íródott leíráson és periféria bekötési rajzon kívül -, se szerviz háttér nincs az országban. Ha itthon van a vásárlás egy kereskedőn keresztül, akkor sem biztos a szakmai támogatás, de legalább ártól függően lehet kapni 1-2 év jótállást a készülékre, ami nem egy utolsó szempont. 


Üzenet küldés: ITT

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.