CAM

Számítógéppel segített gyártás (CAM), más néven számítógéppel segített modellezés, számítógéppel történő megmunkálás a szoftver használata a szerszámgépek és a hozzájuk kapcsolódó munkadarabok gyártásához. Elsődleges célja egy gyorsabb gyártási folyamat, valamint az alkatrészek és a szerszámok pontosabb méretekkel és anyagkonzisztenciával történő létrehozása, amelyek egyes esetekben csak a szükséges mennyiségű alapanyagot használják fel (ezáltal minimalizálják a hulladékot), ugyanakkor csökkentik az energiafogyasztást.


Az EdgeCam egy piacvezető számítógéppel támogatott szerszámpálya tervező CAM rendszer alkatrészek CNC forgácsolásának programozásához. Páratlanul könnyű kezelhetőségével és kifinomult szerszámpálya generálásával, ez az egyetlen CAM rendszer, amire szüksége lehet maráshoz, esztergáláshoz és maró/esztergáló megmunkálásokhoz.

Maró-esztergálás szimuláció: Az EdgeCam teljes szerszámgép szimulációt nyújt a felhasználóknak. Mind a ciklusokat, mind az egyéb mozgásokat teljes szerszámgép grafikával együtt (szegnyereg, szánok …stb.) tudjuk tesztelni, mielőtt még a valós szerszámgépünkön futtatnánk a programunkat. A szimulátor egy hatékony eszköz, ami az ütközésvizsgálat mellett több megjelenítési beállítással, nézettel segíti a programozót a szimulációban. A Visszajelzések ablak megmutatja a felhasználónak, hogy éppen melyik utasítást szimuláljuk, továbbá azt, hogy program melyik mondata okozhat ütközést. Az Összehasonlítás mutatása utasítás megmutatja, hogy megfelelően munkálja-e meg a szoftver az alkatrészünket, mielőtt lefuttatnánk a szerszámgépünkön.

Demo verzió: ITT 


Integrált CAD – CAM rendszert hozott létre az Autodesk Fusion 360 elnevezéssel. Magánszemélyek, kisvállalkozások az alap verziót a többi hasonló tudású CAD – CAM programokhoz képest sokkal olcsóbban biztosítja. A diákoknak szánt verzió teljesen ingyenes. Számos fájl formátumot támogat ami lehetővé teszi más rendszerekkel való együttműködést.

Rendelhető: ITT


Cut2D egy 2 és 1/2 tengelyes CNC marópálya generáló program.  A Cut2D program DXF CAD formátumból a megtervezett alkatrészek és részegységek legyártásához alkalmazható, szinte minden CNC gépen futtatható programot generál. Fantasztikus, kiváló minőségű színes árnyalt 3D Viewer sok anyagtípusra, ami pontosan megmutatja, hogy hogyan fog kinézni a kész munkadarab. Desktop verzió 600x 600 mm munkaterületig használható.


Cut3D 3D egy 3 tengelyes CNC marópálya generáló program. A Cut3D program 3D testmodellből képes generálni szinte minden CNC gépen futtatható kódot. Funkciói: modell szeletelés, megmunkálási idő becslés, 3D nézegető. A Cut3D az alábbi formátumban elmentett fájlokat képes megnyitni.

 • V3D Vectric Cut3D fájlok
 • STL STL Mesh fájlok – bináris és ASCII
 • V3M Vector Art 3D fájlok
 • 3DS 3D Studio – bináris és ASCII
 • X DirectX
 • DXF AutoCAD 3D DXF
 • LWO LightWave
 • TXT MaxNC Digital Probe
 • SBP ShopBot Digital Probe fájlok
 • WRL VRML
 • OBJ Wavefront


Üzenet küldés: ITT

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.